Румен Томов: По време на пандемия най-неуместното е да се прави ПР

Румен Томов - кмет на Благоевград, снимка: Infomreja.bg, архив

Дезинфекцията в Благоевград започва веднага след спирането на дъжда

Дезинфекция на улиците и обществените места в Благоевград вече е разпоредена, но с оглед на метеорологичната обстановка, те ще започнат след спиране на дъжда. Това заяви кметът Румен Томов в отговор на множество запитвания от граждани.

"Искам да заявя най-отговорно, че по време на пандемия, когато ситуацията налага адекватни мерки и сериозна работа, най-неуместното е да се прави ПР от това, както се опитаха определени хора. Смятам, че в тази ситуация е добре да работим целенасочено, а не да шумим в медиите и да създваме допълнително утежняване и напрежение в обществото", коментира на личния си профил във фейсбук градоначалникът.

Действия по дезифенкциране на града вече са предприети и има конкретни разпореждания.

По думите на Томов веднага след спирането на дъжда, което според синоптичната прогноза се очаква да стане до довечера, ще започне дезинфекцията, по предварително изготвения график.

Общинска фирма „Биострой“ започва дезинфекция, като към водата в цистерните ще се добавя дезинфектант във връзка с разпоредените и предприети мерки от Общинския кризисен щаб.

Разпореждането за дезинфекция включва територията на целия град - парк "Бачиново", центъра на града и всички квартали. Целият състав на общинското предприятие „Биострой“ е мобилизиран да изпълнява мерките на общинския оперативен щаб.

В издадената вчера заповед кметът Томов е разпоредил да се извършва четирикратна дезинфекция на автобусите на градския транспорт и спирките на масовия транспорт, всички общински сгради и районни администрации, като с приоритет са зоните за работа с граждани.

"Поръчали сме и 4000 маски, които ще бъдат раздадени на всички служители на администрацията и служители на други общински предприятия, които ще продължат да работят по време на периода на карантина. Предвидено е да бъдат раздадени такива и на социално слабите и възрастни хора в града, които по една или друга причина, нямат възможност да се снабдят с предпазните маски", каза още Томов.

Предстои още да се възложи на фирмите, които се занимават с обезпаразитяване на територията на община Благоевград, да обработят и дезинфекцират и зелените площи в града.

Утре, в 9 часа сутринта, се събира Оперативният щаб, на който ще присъстват и представители на общинска фирма „Биострой“, за да се обсъдят и допълнителните мерки, които да бъдат предприети в следващите дни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK