Румен Томов: Няма да има увеличение на данък "Смет"

Снимка: Infomreja.bg

Нов Младежки център строят в Благоевград

Общинският съвет в Благоевград одобри план-сметка за разходите по дейностите за битови отпадъци, кметът инж. Румен Томов обяви: Няма да има увеличение на годишния размер на таксата.

Съвременен Младежки център за 2 000 000 евро ще се изгради в кв. „Бялата висота“.

Общинският съвет проведе днес извънредно и последно за годината заседение. 

По първа точка от дневния ред съветниците гласуваха предложение от кмета на община Благоевград относно одобряване на план-сметка за дейностите по чл. 62 от Закона за местните данъци и такси. Във връзка с определяне годишния размер на такса битови отпадъци за 2020 г. кметът инж. Томов обяви, че няма да има увеличение за граждани и бизнеса.

Общинският съвет одобри план-сметката за разходите по дейностите по събиране, извозване и обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци, както и за поддържане чистотата на териториите в населените места на община Благоевград.

По точка втора след проведено поименно гласуване съветниците определиха делегати в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Представители на община Благоевград са инж. Румен Томов  и председателят на Общинския съвет Андон Тодоров. При невъзможност за участие на председателя в Общото събрание, да бъде заместван от Гергана Янчева.

По точка трета бяха определени кметът инж. Румен Томов и председателят Андон Тодоров за представители на Община Благоевград на Общото събрание на Сдружението на югозападните общини. За заместник-делегат бе избран общинският съветник Гергана Янчева.

На сесията бе включена и извънредна точка по предложение на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов по проект „Изграждане на младежки центрове“. Предложението е по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

Кметът инж.Румен Томов поясни, че Младежкият център се изгражда с безвъзмездна финансова помощ с максимален размер 2 000 000 евро. Съфинансиране по програмата не се изисква. Съвременният младежки център ще разполага със зали за провеждане на конференции, кръгли маси и форуми, както и зони за хранене и леглова база.

Общинскит съвет даде съгласие за кандидатстване на Община Благоевград с проект „Изграждане и функциониране на съвременен младежки център“.

Изграждането на центъра е в поземлен имот в кв. „Бялата висота“, местност Мандаджи баир. Съветниците декларираха, че предназначението на сградите няма да бъде променяно за срок не по-малък от 5 години след приключване на дейностите по проекта.

Следващото редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе на 31 януари 2020 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK