Пътят до новостроящото се депо край Бучино е тесен и опасен

Снимки: bTV

Жителите на Бучино се притесняват от натоварения трафик след като депото заработи

Пътят до новостроящото се депо за отпадъци край Благоевград е тесен и опасен и разминаването на коли по него е невъзможно, сигнализират местни жители.

Модерното депо, което ще преработва боклуците на пет общини, ще заработи скоро и движението в района предстои да стане много натоварено, алармират жителите на съседното село Бучино. Разминаването на два автомобила по пътя е почти невъзможно.

Първият етап от изграждането на депото, струващ почти 17 милиона лева, е завършен и официално открит, но на практика все още не работи. Когато заработи обаче в него ще се изхвърля боклукът на Благоевград, Кочериново, Бобошево, Рила и Симитли, съобщава bTV.

Хората подадоха сигнал в общината.

Според изпълнителите на проекта, скосяването на завоя е по план.

"Зимата се пързаляме тук, наклонът е доста голям и при най-малкия сняг няма как да се спре. Два товарни автомобила не могат да се разминат", категорични са хората.

Входът на депото е направен направо върху платното, а този път води и до селата Бучино и Лисия. Когато сметоизвозващите автомобили излизат от депото, не могат да се включат в собственото си платно, а навлизат и в насрещното, коментираха пред bTV недоволстващите.

"Ако някой не е съобразил проекта като хората, ще вземем мерки евентуално да разширим малко платното, за да може разминаването да се осъществява нормално", заяви и кметът на община Благоевград, Румен Томов, който тази сутрин също бе на мястото.

"Направеното - направено, станалото - станало, важното е да се поправи грешката, защото се създава предпоставка за ПТП в този участък", каза от своя страна и кметският наместник на Бучино - Красимир Поповски. /bTV

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK