Силите за специални операции на България и Македония ще провеждат съвместни подготовки през 2018

Снимка: Infomreja.bg

Силите за специални операции на България и Република Македония определиха параметрите на съвместните подготовки и сътрудничество през 2018 г.

Това стана по време на тридневното посещение в 68-ма бригада „Специални сили“ на делегацията на Силите за Специални операции на Македония, водена от командира й бригаден генерал Орце Йордев. Командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев изнесе брифинг, на който запозна гостите със структурата, задачите и подготовката на българските Сили за специални операции.

На специализирания учебен център „Црънча” се проведе среща с началника на политическия кабинет в Министерството на отбраната Илия Налбантов. Там македонската делегация наблюдава демонстрация по неутрализиране на терористи в сграда, освобождаване на заложник, унищожаване на обект и демонстративни стрелби. Гостите посетиха и новооткрит стрелбищен комплекс в Пазарджик. Бригаден генерал Матеев и бригаден генерал Йордев си размениха плакети на Силите за Специални операции на България и Македония.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK