Румен Радев: Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта

Снимка: Прессекретариат

"Такъв тип имидж на България навън ни представя едва ли не като мутренска държава"

Пред всяко управление има много рискове, но виждате, че има пробив в сигурността и то на управлението на държавата в лицето на министър-председателя. По този начин България се разкрива в изключително негативна светлина пред света, лепва се наистина позорно петно.

Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за срещата си в четвъртък с ръководствата на службите за сигурност. Президентът посети и разгледа днес историко-археологическия резерват в град Плиска.

Държавният глава подчерта, че именно службите за сигурност следва да изяснят цялата ситуация със записа и снимките с министър-председателя и какви мерки да се предприемат, така че това да не се допуска.

„Такъв тип имидж на България навън ни представя едва ли не като мутренска държава. Изтрива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция“, заяви президентът.

Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът, подчерта Румен Радев.

"Както виждате, за разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той не само трябва да млъкне, но и не трябва да се показва изобщо“, посочи още Румен Радев, помолен да коментира вчерашните изявления на министър-председателя.

Държавният глава подчерта, че прокуратурата постоянно прави декларации за еднакъв подход към всички, независимо от социално и обществено положение, което наистина гали ухото, но думите катастрофират в действителността.

„Защото виждаме как се прилага абсолютно селективен подход, двойни стандарти и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното „хвърляне“ в широкото публично пространство, или пък криене“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че по този начин се създава недоверие в хората и усещане за прокурорски рекет, а с такъв тип отношение не може да се възцари справедливост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK