Чака се нов резонанс на Доган от Сараите в Бояна

Снимка: offnews.bg

Ново знаково слово на почетния председател на ДПС Ахмед Доган се очаква в т. нар. Боянски сараи в четвъртък. Тогава Сокола щял да събере елита на ДПС на вечеря за предстоящите коледни и новогодишни празници, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на свои източници от движението.

Преди две години именно на същата сбирка в Сараите бе разжалван тогавашният председател на ДПС Лютви Местан, който веднага след това тръгна да търси убежище в посолството на Анкара в София.

Впоследствие Местан стартира не твърде успешния си политически проект ДОСТ, който въпреки щедрото финансиране и организираното гласуване в Турция, не успя да прескочи 4-процентната бариера за влизане в парламента на последните избори.

Според 24rodopi.com Доган ще говори по две теми  – изхвърлянето на националистическите формации от управлението на страната и стоплянето на отношенията между ДПС и управляващата в Турция партия на президента Реджеп Ердоган.

Твърди се също и че на част от активистите на ДОСТ ще бъде разрешено да се покаят и да се върнат в ДПС, а други ще слязат от политическата сцена.

За рестарт и затопляне на отношенията между ДПС и управляващата в Анкара Партия на справедливостта и развитието се заговори след посещенията на депутата от Меджлиса и председател на парламентарната Група за приятелство „Турция-България“ Азиз Бабушчу в централата на движението. Там пратеникът на Ердоган се срещна с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

От ДПС заявиха неофициално от OFFNews, че коледен купон при почетния председател Ахмед Доган ще има, както всяка година, но никакви извънредни послания от Сокола не се очакват. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK