Цветанов имал достатъчно работа, за да се занимава с оценките на президента

Снимка: БГНЕС

"Достатъчно работа имам, за да се занимавам с личните оценки на президента на страната", заяви председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

Той определи "тезата за апартаментите" на президента Румен Радев като "несъстоятелна". Цветанов посочи, че президентът трябва да е обединител на нацията и допълни :"Смятам, че по конституция един президент трябва да знае неговите правомощия и функции и не е нормално един президент да обижда българския парламент, че би могъл да се превърне в трибунал".

Въпреки това Цветанов е разговарял по телефон с президента, но не са обсъждали задочния конфликт между двамата. По думите му, се е обадил на Радев, "независимо от това поведение, което е недопустимо". Целта на разговора бил Цветанов да информира държавния глава относно неща, които са свързани от парламента и президентската институция и визира предстоящият избор за членове и председател и зам.-председател на Комисията по дискриминацията.

"Обадих се, защото знам, че независимо от това, което той си е възприел като начин на поведение, ние от парламента трябва да демонстрираме диалогичност по национални теми.", допълни Цветанов.

На въпрос на водещия не са ли изчистили напрежението между тях, Цветанов каза, че има "достатъчно работа, за да се занимава с личните оценки" на Радев.

"Ако има нещо, за което трябва да говорим това са общите ни цели, които си поставяме. Аз винаги съм се водил само и единствено от обществения интерес и от това, което трябва да правим чисто институционално, а не това, което президента има като лично его или този егоцентризъм, който в момента се демонстрира. Това е негово право", коментира Цветанов.

Цветан Цветанов заяви и това, че никога не е претендирал, че разбира от самолети. Той обаче желае да има процедури, които да гарантират избора, "който ще направи българското правителство и решението, което ще вземе българския парламент да бъде най- правилното".

"Конфликт няма. Някои припознаха, че може да има конфликт в дадена тема.", завърши Цветанов интервюто си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK