МС и президентството знаели кои са кандидатите за ЧЕЗ

Делян Добрев, снимка: Булфото, архив

Министерският съвет и президентството са знаели кои са кандидатите за ЧЕЗ, отбеляза бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

"Службите са пращали доклади до Министерския съвет и президентството как върви процесът между ЧЕЗ и кои са кандидатите за купувачи.
Оказа се, че в един ранен етап те са знаели ценовите оферти на кандидатите”, каза впо Нова ТВ Делян Добрев.

"Оказа се, че сделката с "Инерком” не е фалшива новина. Точно поради тази причина имахме изслушване в четвъртък. В продължение на 5 часа изслушвахме купувача Върбакова с нейните консултанти, целия юридически и консултански екип, така и службите. Задавахме въпроси, питахме откъде са парите, откъде са кредитите”, уточни той.

"Дали ще участваме в сделката за ЧЕЗ трябва да бъде съгласувано и с чешката компания. Оказва се, че има клауза в договора, в която се казва, че не може да има добавяне на още акционери", сподели депутатът.

"Държавата трябва да бъде внимателна какви претенции има, към която и да е частна сделка" смята той. Относно това дали БСП вдига шум и се опитва да провали сделката, защото подкрепя друг кандидат, той не можа да кажа нищо конкретно.

"Имам съмнения, но нищо повече. Може би господин Цветан Цветанов знае нещо повече", призна Добрев.

В студиото бе и Румен Гечев от левицата. Той остро отговори на депутата от ГЕРБ и отсече: "Господа, неделя е, пийте една студена вода, сделката за ЧЕЗ пропадна. Подайте си оставката".

"Позицията на БСП е категорична. Ние сме против тази сделка, никакви комбинации с г-жа Върбакова и нейната фирма, прекратяване на сделката”, заяви още Гечев. Той отрече БСП да иска национализация. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK