СДВР: Пияна жена е задържана при протестите заради вербална агресия

Снимка: Infomreja.bg

Вербалната агресия е била насочена към медиите

Снощи, за поредна вечер, в столицата бяха проведени протестни действия, като за тях нямаше уведомление в Столичната община. Не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред. Събирането на протестиращи започна към 19 часа, а около 21 тръгна шествие по маршрут по централни столични улици и булеварди до Орлов мост. Заради вербална агресия от страна на протестиращи към представители на медия, снощи се е наложила намеса на полицията и екипът е изведен безопасно. В ранните часове на днешния ден, в района на бул. „Дондуков“, е задържана жена за неизпълнение на полицейско разпореждане, след като е проявила вербална агресия към участници в палатковия лагер там.

Това информира заместник-началникът на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР комисар Тони Тодоров на редовен брифинг за обстановката на територията на София.

Той отново подчерта принципната позиция, на която са подчинени ежедневните разговори на полицията с протестиращите - редно е да бъде осигурено спокойното преминаване на жителите и гостите на столицата през кръстовищата, които към момента са блокирани. Понастоящем, няма промяна по отношение на бройката на поставените палатки, шатри и на нощуващите. Бусът, който не бе допуснат да се придвижи до Орлов мост в нощта срещу неделя, също е на място, но не е спиран да напусне кръстовището. В този контекст комисар Тодоров уточни, че няма подадени сигнали за нередни действия от страна на полицейски служители. Продължава разглеждането на записите и на този етап подобни нередности не са установени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK