Румен Радев: Моето шкафче е празно, основен диспечер на порциите е премиерът

Снимки: Прессекретариат

"След като съсипахме сами морето си, метастазите на алчността и злоупотребите вече пълзят и към планината"

Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак на равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след като изкачи връх Зъбчето в Рила планина.

Походът беше част от инициативата „Спортувай с Президента“. В него се включиха редица изтъкнати спортисти и треньори по хокей, кану-каяк, ръгби, триатлон, плуване, волейбол, футбол и граждани, подкрепящи инициативата.

Държавният глава подчерта, че общува с българския бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната, но не и с този бизнес, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е премиерът.

„Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий пиар е ходил всеки месец в офиса на г-н Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване”, посочи президентът.

В отговор на въпрос Румен Радев заяви, че планините са извор на здраве и това, което се случва е тревожно. „След като съсипахме сами морето си, виждате, че метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината”, подчерта държавният глава. По думите на президента багерите не са се посвенили да се качат и на Рилските езера, които няма нужда някой тепърва да преоткрива, за да ги показва на българите.

Докато се намират вратички в закона и личните интереси надделяват над обществените, пред очите на хората най-безсрамно ще се лее нов и нов бетон, посочи още Румен Радев и добави, че от хората зависи това да спре.

Запитан дали се притеснява от здравната обстановка в страната, държавният глава отбеляза, че притеснителен е начинът, по който се управлява пандемията. „Неслучайно призовавах много пъти да имаме план за управляемо безопасно излизане от кризата. Това не се случи. Когато не се работи с ясни критерии, а се работи за обслужване на нечии рейтинги, се получава така”, заяви още държавният глава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK