Държавният глава: Днес най-ясно трябва да осъзнаваме, че Европа има нужда от обединение

Снимки: Рresident.bg

„Днес най-ясно трябва да осъзнаваме, че Европа има нужда от обединение. Празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата, без който и без тези милиони жертви днешна Европа нямаше да е същата. Нека не забравяме, че осъждането на нацизма и фашизма в следвоенна Европа е абсолютен консенсус“.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 72 години от края на Втората световна война.

На събитието присъстваха български ветерани от Втората световна война, представители на военно-патриотични съюзи и организации, стотици граждани.

„Тук съм преди всичко, за да изкажа своята почит към всички загинали в борбата с хитлерофашизма, а сред тях и хиляди българи“, посочи държавният глава, според когото България има своето достойно място и бъдеще в Европа.

По-късно по повод Деня на Европа пред сградата на Президентската институция на тържествена церемония беше издигнато знамето на ЕС.

Церемонията се състоя в присъствието на държавния глава Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на Народното събрание Димитър Главчев, парламентаристи и представители на изпълнителната власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK