Румен Петков за удължената противоепидемичната обстановка: Вулгарна простащина, която убива бизнеса

Румен Петков, снимка: Пресцентър АБВ

Налице е цинизъм, който няма как да бъде обяснен, смята лидерът на АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен Петков определи удължаването на противоепидемичната обстановка като вулгарна простащина. Пред медиите той коментира, че налице е цинизъм, който няма как да бъде обяснен.

"Здравният министър извърши една грозна, отвратителна спекулация, като предоставя дълбоко неверен анализ за периода 26 май - 9 юни. Избраният период също няма обяснение“.

Петков предостави статистика, изготвена от медицински специалисти за май и за юни и добави, че става въпрос за спекула в публичното пространство.

„За май месец средно брой положителни проби 33, процент положителни от извършените проби 3.1%. За юни процент от извършените проби 3.5%. Разликата е 0.4 % - пренебрежимо малко. Това е нещо, което убива икономиката. То ще съсипе нашия туризъм. Борисов лично е виновен за съсипията на туризма и за отравянето на атмосферата в страната. Това, което се прави, е целенасочено внушение, че някой се грижи за нас. Тоя някой Борисов да се грижи да си помете спалнята. Да се грижи да си измие очите. Това е възможно“.

Румен Петков заяви, че липсва обективна статистика на СЗО за това колко са починалите от COVID-19.

„Защо СЗО в свой изричен документ препоръча починал човек, загинал човек, независимо от това какви други заболявания има, ако има коронавирус, да бъде писано коронавирус? Черепно-мозъчна травма, два инфаркта и един инсулт - коронавирус. Ние нямаме обективна статистика колко са починалите от коронавирус. Ние имаме смъртни случаи, в които има и коронавирус“.

Оповестяването за извършвано тестване на населението, според председателя на ПП АБВ, обслужва бизнес интереси. Той не изключи граждански протести и неподчинение, ако извънредната обстановка продължава в този си вид.

„Туризмът и икономиката да си дадат сметка кой ги убива. Продължавам да чакам отговора на Народна банка колко са редуцирани спестяванията на хората. Хората колко пари са изтеглили, за да могат да си осигурят някаква прехрана. Тази грозна спекула, която предприе правителството, е поредна стъпка в психическия терор от една шайка негодници“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK