Румен Петков: За БСП и ДПС Благоевград е нула

снимки: infomreja.bg

„Правителството и депутатите от БСП и ДПС гледат на Благоевград като на нула. Не съм чул нито един народен представител от региона да възроптае срещу постановлението на МС, с което бяха ощетени големите общини в Пиринския край“.

Това заяви на пресконференция бившият вътрешен министър и член на АБВ Румен Петков, който бе в Благоевград заедно с президента Георги Първанов, евродепутата Ивайло Калфин и председателя на организацията на евреите в България „Шалом” - Емил Кало.  

Според Петков програмата „Региони в растеж“ е пример за пошлост, задкулисие, безпардонност и арогантност в отношението към големи групи от хора. „Как така правителството обявява, че има едни приоритети, а впоследствие ги загърбва. С нулите за Благоевград, Банско и Петрич управляващите казват, че нямат никакво намерение да развиват туризма“, категоричен бе той.

Даденият половин милион на Калофер без проект Петков определи като опит да се откраднат пари. Другият вариант бил министерското постановление да съдържа неверни текстове. „Ако ме питате, това е прокурорски въпрос“, допълни съучредителят на АБВ. Неясно и непрозрачно било финансирането и на останалите 12 проекта на различни министерства по програмата „Региони в растеж“.

От „Позитано“ да кажат колко души от властовия апарат са в бордове, които нямат и хабер от работата в съответните предприятия, хвърли ръкавицата към бившите си съпартийци Георги Първанов.

Това било практика от 2008 година. От тогава бил и конфликтът на Първанов с лидера на БСП Сергей Станишев. „Защото всички негови съветници бяха в бордове. Това е един от начините да си купиш политическа подкрепа и показва, че клиентелизмът е станал основна характеристика на старите партии, в това число и ГЕРБ“, заяви президентът.

В подкрепа на думите му Румен Петков посочи, че борда на летището в Стара Загора се ръководи от активиста на БСП Бойчо Биволарски, който е професор по заецевъдство, а само преди два дни мястото на досегашните членове на борда във ВМЗ „Сопот“ - Милена Пробойска и Ангелина Павлова, бе заето от председателите на общинските структури на БСП в Карлово и Сопот - Манол Манолов и Деян Дойнов.

Запитан би ли пил кафе със Станишев по вчерашния пример на Бойко Борисов и Лютви Местан в Кърджали, Първанов заяви: „Няма никакъв проблем от моя страна да пия кафе с когото и да било от споменатите лидери или пък с други политици. Това е израз на толерантно поведение, но нека нашата толерантност не се изразява в епизодични и показни действия“.

Той призова за повече толерантност в парламента, в управленските решения и в отношението между управляващи и опозиция.

„Изборният кодекс тръгна на куц крак, но проблемът с ЦИК е на път да се реши между ДПС и ГЕРБ чрез партийните им лидери“, заяви от своя страна и евродепутатът Ивайло Калфин.

„Българската политика ще спечели, ако традиционните играчи наистина си отпочинат от участие в управлението. Има претоварване с власт, преяждане с власт, злоупотреба с власт, особено от определени политически сили. Трябват промени, трябват нови политически сили, които да гарантират, че досегашните практики ще бъдат преустановени“, подчерта Първанов.

След пресконференцията представителите на АБВ се срещнаха със симпатизанти в конферентната зала на хотел „Ален мак“.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

pitam10:16 - 24.03.2014
Какво прави на срещата тая подлога манофски и кой ще тръгне след такива ибрикчии сашотомови.Айде сиктир .Първанов огледай си хората да не ревеш после
НИКИ06:54 - 24.03.2014
Господин Почетен,напълно си прав.Това са изроди и самозабравили се старци,ОСТАВКА!
почтен член на БСП19:10 - 23.03.2014
колкото и да не харесвам Първанов и Петков трябва да сипризнаем че казаха много истини .Кой от нашите народни представители лудия Костадинов и Леонид Брежнев от Гоце Делчев сме ги видели на трибуната на народното събрания да изказват позиции в защина на нашата област. Просто ни изтъргуваха и продадоха на ДПС и които сега са ни управници и чорбаджии. От тези двамата нито дума , нито вопъл нито стон ден да мине друг да дойде депутат да съм на голяма заплата, с имунитет и превилегии . Тези двама старци хич не им гърми нито за избиратели нито хората от Благоевградска област . Харизаха ни на ДПС и сега шапка на тояга . Боклуци Оставка и за двамата , млади и отговорни хора на техните места . Това е спасението .Ние мумии в парламента не сме пращали .
nqkoi18:38 - 23.03.2014
ti si nulata

FACEBOOK