Румен Петков: Удовлетворен съм от отстраняването на директора на Софийския затвор

Снимка: БГНЕС

Единствено ние от АБВ настояхме този човек да бъде отстранен, каза още Петков

Изразявам удовлетворение от отстраняването на директора на Софийския затвор – единствено от АБВ настояхме това да се случи. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по повод уволнението на директора на Централния Софийски затвор Десислав Трайков.

В свое телевизионно участие Румен Петков поиска в четвъртък до обяд премиерът Бойко Борисов да уволни началника на Централния софийски затвор. Петков отправи това искане до министър-председателя във връзка с информацията, че наркобосът Будимир Куйович е арестуван на магистралата, докато излежава присъда.

„Оценяваме по достойноство факта, че премиерът го отстранява“, посочва още Румен Петков.

„Изразявам удовлетворение от отстраняването на директора на Софийския затвор г-н Трайков. Единствено ние от АБВ настояхме този човек да бъде отстранен поради неадекватното си отношение към един закоравял престъпник, производител и трафикант на наркотици, човек, за който ползването на фалшиви документи е въпрос на необходимост. Отстранявенот му е знак, че могат да се решават нещата в правилната посока. Когато от АБВ настояхме за отстраняването, сме го направили със съзнанието, че българинът се нужаде от усещане за справедливост. Една малка, но добра стъпка. За всички трябва да е ясно, че АБВ ще продължава да следи за правоохраната и правораздаването и ще търси отговорност от всички държавни служители, които с действията си подкопават усещането за сигурност и справедливост и работят против държавния и обществения интерес“, заяви още Румен Петков.

Както стана ясно, шефът на Софийския затвор подаде оставка след изявление на Петков по темата "Куйович".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK