Манолова: Правителството кара хората да връщат получените 24 лв. на ден

Снимка: Изправи се.БГ

От "Изправи се.БГ" искат оставката на правителството

Правителството кара хората, които са получили 24 лв. на ден по мярката "Запази ме" да ги връщат. Обяснението е, че е допусната грешка от администрацията и някои от одобрените фирми вече не са в списъците с одобрени.

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова днес пред медиите пред Министерския съвет по време на събитието в знак на протест заради неполучената подкрепа за затворените бизнеси.

Борисов ще завещае на следващото правителство мина от безработица и фалити на малки и средни фирми. На 13 март ще стане една година, откакто малките и средните фирми очакват обещаната подкрепа за първата вълна от COVID-19. Няма да я дочакат, защото се задава верига от фалити. От "Изправи се.БГ" искаме оставката на правителството на Борисов и на първо място на вицепремиера Дончев, на икономическия министър и на социалния министър, както и на НАП заради провала в политиките за подкрепа на бизнеса и хората заради пандемията, допълни Манолова и подчерта, че приемната на "Изправи се.БГ" е залята от сигнали за получени обаждания да се върнат получените 24 лв. на ден заради грешка от администрацията.

В събитието се включиха готвачи, бармани, представители на ресторантьорите, самоосигуряващи се лица, хотелиери и артисти на свободна практика, които не са получили подкрепа.

Областният координатор на Гражданската платформа за Плевен заяви, че приемната в Плевен също е получила множество сигнали на ресторантьори, които са получили обаждания да върнат получените 24 лв. на ден.

Готвачи и бармани заявиха, че помощта от 24 лв. на ден е гавра на правителството с брашна и много от тях не са получили средствата или през януари са получили 24 лв. за един ден от ноември. Те допълниха, че техни колеги, които са получили подкрепа, са получили и обаждане да върнат парите.

Хотелиерите са категорични, че не искат помощи, а ясни правила и здравен протокол, по който да работят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK