Големите ученици - три седмици на училище, три – вкъщи

Снимка: Infomreja.bg

Постепенно връщане на учениците от 5-ти до 12 клас в училище

Вариантът три седмици на училище, три седмици онлайн обучение се обсъжда като най-добър за прогимназиалния етап, каза здравният министър Костадин Ангелов.

Постепенно връщане на учениците от 5-ти до 12 клас в училище, се обсъжда като вариант от властта. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който обяви, че за целта ще има среща с образователния министър и синдикатите. На срещата ще се обсъдят два основни въпроса - първият, свързан с ваксинирането на учителите, вторият - дали да се променят мерките срещу разпространението на коронавируса след 4-ти февруари.

Най-вероятната възможност за големите ученици била постепенно връщане в клас, за три седмици на училище и за три седмици дистанционно, каза министърът.

Той има среща и с областните директори на Регионалните управления по образование и директорите на социално подпомагане, за да се обсъди ваксинацията на учителите и възрастните хора от всички старчески домове - държавни и частни. Във всеки регион ваксинирането ще става на различни места, по преценка на местните власти - на място в училище, в РЗИ, в мобилни кабинети, организацията ще се прави от директорите на РЗИ. Специална организация се предвижда и за изборите.

Относно масовата ваксинация - здравният министър е категоричен, че ваксини ще има за всички хора, които желаят да бъдат ваксинирани.

В Александровска болница здравният министър Костадин Ангелов се реимунизира с ваксината на "Пфайзер" срещу коронавирус.

Преди процедурата той бе разпитан за здравословното му състояние от медицинска сестра и обясни, че е имал общо неразположение след първата доза за един ден, но не е имал зачервяване на мястото на инжекцията.

Преди да му бъде бита втората ваксина, му бе измерена температурата - 36.4 градуса и му бе измерено кръвното налягане, което се оказа леко завишено. Здравният министър коментира, че това е заради емоцията, а след повторно измерване беше 110 на 70.

След реимунизацията Ангелов каза, че след 10 дни вече ще е спокоен и ще може да види баща си./ news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK