Румен Петков: Държавността е в разпад

Снимка: АБВ

Най-яркият пример за това е поведението на премиера, смята лидерът на АБВ

Държавността е в разпад и най-яркият пример за това е поведението на, все още, министър-председателя Бойко Борисов.

Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, като добави за пример, че премиерът от 10 години не участва в дебатите по вотовете на недоверие а участието му в парламентарен контрол се равнява на общо три пъти. 

„Това е унищожаване на парламентаризма. Когато на площада казваме: Вън Борисов!“, трябва да казваме: „Вън този модел“. Поведението на премиера е еманация на унищожаване на държавността“.

Според Петков, предвид важността и ескалацията на събитията през последните седмици, особено белязани с дебати и гласуване на вота на недоверие, правят присъствието на Борисов в парламента задължително. Председателят на ПП АБВ смята, че поведението на премиера сочи отношението му към случващото се по площадите в цялата страна.  

Румен Петков посочи, че днес и в последното десетилетие държавата ни е неспособна да защитава националните си интереси, като даде за пример начините на действия и бездействия по енергийните проекти, допускането на външно вмешателство във вътрешните работи на България, сключването на крайно неизгодни договори на държавно равнище.

Като допълнителни примери Петков посочи и станалите известни скандални аудио и видео записи „от спалнята на премиера“ и добави, че ПП АБВ ще сигнализира за всичко това председателстващата Съвета на ЕС Германия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK