Рашков от Благоевград: Много е странно връщането на Пеевски като кандидат за депутат

Снимка: Infomreja.bg

"Най-вероятно Борисов ще трябва да отговаря в недалечно бъдеще"

Бойко Рашков посети Областната дирекция на МВР в Благоевград, където се срещна със служители и ръководството, а след това даде изявление пред определени медии.

Рашков коментира разследванията за купуване и продаване на гласове, както и теми, свързани с Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Вижте цялото изявление на Рашков по темите:

Концентрираме се върху престъпността в определен период от време – между 10-15 дни около изборния процес. Това е за голямо съжаление част от българската политическа практика, която се доказа във времето назад. Мисля, че ние с всеки нов избор трябва да доказваме, че изкореняваме това уродливо явление от живота в страната ни.

Ще приемете ли предложение за общо звено между прокуратурата и МВР?

Не съм получил такова писмо от главния прокурор. Не очаквам то да постави други основи за това, което трябва да правят двете ведомства. Законът е ясен за дейността на двете ведомства. Оттук нататък не знам някой дали може да каже повече.

Купуване на гласове в Пловдив

Искам да ви кажа нещо, което не е лицеприятно. На предходните избори аз изнесох факти за противодействие на прокуратурата по отношение на провеждане на полицейски разследвания, имаше такъв случай в Пловдив. Служителите установиха както този, който беше установил списък с лица, които да хваща те да гласуват за определена партия, така и за лицата, на които вече беше платено. Както и лица, които пред съдя потвърдиха всички тези факти. Но прокуратурата и досега не желае да финализира това разследване, така че виновните да бъдат изправени на съд. Дали е случайност, но сега близък на онзи, който тогава купуваше гласове, е в листата на ГЕРБ на 22-ро място в Пловдив. Затова прокуратурата се старае да създаде такова внушение, специално за изборите, че да има информация за коя партия полицейските органи са събрали информация и да стопират нашето разследване.

МВР е изчистена от политическа пристрастия?

Естествено, че всеки има политически пристрастия. Всеки ще гласува за партия, която той предпочита. Важно е никой да не влияе финансово на другия избирател да гласува за ГЕРБ или ДПС. Само преди седмица има случай от Кирково, Кърджалийско, където нашите служители задържаха лице, заплашвало друг гражданин, че ако не гласува за ДПС, няма да получи дърва за огрев за този отоплителен сезон. Този човек бе задържан под стража, но след това странно как е научил, се явил кметът на населеното място, който е започнал да изисква задържаният да бъде освободен. Може би някои наши политици така разбират демократичните права и задължения или правата и свободите на българските граждани – някой да влияе на решенията на държавни органи като МВР. Ние няма да се съгласим с подобно отношение на политиците, колкото и някои да се опитват да отправят упреци неоснователни срещу МВР, причината за което е ясна, ние до 11 юли успяхме да свалим криминалния вот в едни поносими размери. Това е факт, който се признава от повечето партии, не се признава от две.

За Бойко Борисов

Аз не искам да коментирам хулигански и просташки изявления на този човек (б.р. Бойко Борисов). Нито ще коментирам какво е казал за Цвета Караянчева в телефонен разговор, нито за подалия оставка в Австрия, нито ще коментирам други му изявления, с които той ежедневно излага народа пред световните лидери. Не искайте от мен да коментирам човек, който е загубил властта, който е провален политик и който не трябва да се връща на власт, тъй като е вреден за държавата. Тези магистрали, които шумно се хвалеше, че строи, возеше и министъра за здравеопазването, и директора на „Пирогов“, които не знам защо се движеха с човек с такова ниво, най-вероятно ще трябва да отговаря в недалечно бъдеще, защото сведенията, с които се разполага, са, че неслучайно авансово са превеждани милиарди лева на определени фирми, които да строят АМ „Хемус“ и от които милиарди са отчислявани предварително доста сериозен процент суми, които сме убедени, че те ще бъдат включени в предизборната кампания сега, които избори ще бъдат доста съдбовни за същия този човек, който се изказа като един невъзпитан човек.

Защо Делян Пеевски беше извикан в ДАНС?

Не само той трябва да бъде извикан в ДАНС и да бъде питан има или няма офшорни сметки, имущества извън страната. И други – Младенов – например. Това не трябва да остане тайна за българското общество. Всеки един, който има такава сметка и движение по нея, е добре да даде сведения и да информира обществото, защото от наша страна има изнесени много финансови активи, част от които не се знае къде са. Има политици от централно и местно ниво, които имат имоти в нашата южна съседка, които са на тяхно или друго име, но такива имоти не са декларирани. Информацията досега не е била публична, защото същият този човек, който се казва Делян Пеевски, е един от кадровиците на нашата Агенция за национална сигурност и не само! Например и в органите на съдебната власт. Така че преди смяната на ръководството на ДАНС, е естествено, че тези, които са били назначавани от този човек и други – с подобни възможности от тази партия, е трудно да се проведе разследвания дали има, или не кадровици в тази служба с офшорка някъде и ако има – какви са сумите и движението по тях. Много е странно връщането на Пеевски като кандидат за депутат. Много е странно! Да му е честито!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK