Борисов: Оставката няма да доведе до по-добро положение, ще съжалявате през януари

Нека мине Европейският съвет, ще говорим пак, каза Борисов

Правя скоба, че щом влязохме в чакалнята, нямаше контрапротест, а хора, които бяха дошли да подкрепят Правителството, не виждам лошо в това. Но това беше безспорен успех за България.

Така започна коментара си премира Борисов по повод протестите на днешното заседание на МС. Той отправи предупреждение, че К-19 и икономическата криза са най-лошите събития в бъдеще, с които надали друго управление би се справило. Също така Борисов подчерта, че оставката му не е вариант за справяне с кризата, а протестиращите имали искания за социални придобивки, които искания премиерът уважава.

Винаги съм бил на страна на протестиращите. Мъчно ми е, че разединението на нацията е толкова силно, че не знам как ще преодолеем следващите месеци. С Щаба говорихме сутринта, и се оказва, че България е единствената страна, в която никой не вярва на вируса и не изпълнява мерки. Тревожен съм от думите на лекарите, че на есен това ще ни изиграе лоша шега. Икономическата криза идва с огромни темпове в цял сват. Няма индикация за по-добро, предупреди Борисов.

Ние не сме спрели увеличението на доходите и проектите. Не сме теглили и заем. Влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да бъде консолидирана. Имам идеи, но ме спира уговорката с ЕС за много пари за България, заяви премиерът.

Това са дните, които ни спират. Така или иначе има вот на недоверие. Ще го гледаме. Няма да се спирам на сценаристите, как се случват събития, които никога не са се случвали, каза Борисов по повод провокациите на протеста и внасянето на вота на недоверие от БСП днес.

В съзнанието на хората през лъжливите сайтове се насажда, че Каракачанов ходи с торбичка „Била“, а вчера стана ясно кой прави тези поръчки, намекна Борисов.

Ще е грешно да не обърнем внимание на хората, които днес протестират за социални придобивки, а миналата година бяха на Гърция на море. Ако успеем да държим финансите на държавата, ще успеем да държим държавата все едно сме 2018, каза Борисов.

Да се концентрираме върху справедливите искания и да мине Европейският съвет, и ако нямаме план за стабилност, никой не може да се справи сам. Познавам водачите на протеста, познавам и Румен, и Мая. Но те може да са се променили, може да са станали по-добри, каза още премиерът.

Мъчно ми е за полицаите и невинно битите хора. Целта е да се окървавяват протестите, защото знаят, че аз видя ли кръв, веднага тръгвам, затова хвърлят боя, каза Бойко Борисов.

Големите ни проекти са под риск, защото когато от ЕС видят, че държавата е дестабилизирана, инвеститорите бягат, това е допълнителен застой. Емоциите не са добър съветник. Много пъти България е била по този път. Казаха, че съм бил в някакъв хотел, това е лъжлива новина, коментира премиерът, за когото се говореше, че е отседнал в хотел „Москва“ в Скопие.

Единственият суверен е народът и той определя кой, как и кога да управлява. Ние сме управлявали при честни избори и спазваме конституцията, която казва как се правят предсрочни избори. Разочарован съм от президентството. Нека мине Европейския съвет, ще говорим пак, каза Борисов.

Ако трябва обяснете пред НС колко са ранените полицаи, но не засягайте хората със социални искания, препоръча на министър Маринов и Каракачанов Борисов.

Премиерът каза коментира още:

Оставката няма да доведе до по-добро положение, ще съжалявате през януари, че не сме успели да прокараме държавата през иглените уши за финансова стабилност. Аз не се познавам с нито един човек от ВСС, за да предопределя даден избор, затова нека оставим съдиите да работят така, както мислят за правилно.

Забранявам на Кирилов да пишеш във Фейсбук. Така разгневявате хората.

Ще дойде време и техните избиратели ще ги попитат с кого ще управляват, явна е връзката с ДПС и техните сценарии. Нашите партньори са ОП, ясно сме го казали. Ако не сме заедно – кой с когото може. Нека понесат отговорност за това, което правят сега.

Проблемът сме аз и Горанов, според вчерашните записи, защото влязохме в Банковия съюз и не могат да се изнасят милиони за чужбина. От БСП не казаха нищо за Съюза, те трябва да кажат голямо „благодаря“.

Нека спазваме конституцията на една парламентарна държава. Взаимно се пазете – и полицаите, и гражданите. Протестирайте, чуваме ви, мислим и предлагаме варианти за социално подпомагане. Предстоят тежки месеци и ако има друго правителство, всички ще питат къде е единението. Има няколко месеца до избори. Работим по поръчката за машинното гласуване. При предсрочни изброи няма да има машини, а някой не ги искат.

Коронавирусът забави поръчката. Пазете се, коронавирусът не е минал! Всичко е в ръцете на човека, индивидуално!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK