СДВР: Полицай е бит и ритан, в болница е, има 6-има задържани

Снимка: бТВ

Извършва се оглед на вратата на Партийния дом след опита за влизане на протестъри

СДВР съобщи как е преминал тазвечерния протест в столицата след като напрежението ескалира с опит н група мъже да влязат в бившия Партиен дом.

Двама полицаи са ранени, единият е бит от провокатори и транспортиран в болница.

За съжаление вечерта не е добра. Благодаря на полицаите, които последната седмица работят непрестанно и съумяха да опазят ред.  Бяха хвърлени две бомби – не пиратки, не бомбички, а бомби, уточни зам.-директорът на СДВР.

В средата на множеството на стъпалата пред Партийния дом са хвърлени бомбите, където имало 6 полиции без каски, журналисти и протестиращи.

2-ма полицаи са оказали помощ на момче, което се свило на земята. През това време е паднал транспарант, окачен от покатерили се на Дома мъже, с надпис „Продава се“.

Про падането на транспаранта е настъпила еуфория и е започнало масовото замеряне на полицаи с кутии и пликове червена боя. Има множество ударени полицаи, уточни Златанов.

Хвърлени са и стъклени бутилки. Напарван е опит за влизане в Дома.

2-ма полицаи са нападнати и бити пред втората на Партийния дом. Хвърлени са още много бомбички и бутилки с ацетон.

Кой ходи на протест подготвен с боя и ацетон?!, запита Златанов.

Полицаите са без защитно облекло в израз на толерантност.

Няма да допуснем нахлуване в сградата и нападение на полицаи. Хората днес се разграничиха рязко от провокаторите. След 23 ч. голяма част от провокаторите получават свободно поле на действие. До 22 ч. е определено времето за протеста, след които мирните хора се разотиват, каза Златанов.

Един от организаторите на протеста също е пострадал. Има един задържан, чупил вратата на Партийния дом и още 5 задържани. Единият полицай е в ИСУЛ - той е бит и ритан, а другият е с порезна рана на шията.

Получихме подкрепа от протестиращите да влезе линейка до мястото на инцидента, каза Златанов. Той коментира, че не е редно хора да се катерят по стената на Дома, но тяхното задържане би провокирало безредица, която „ние избягваме“.

Извършва се оглед на вратата на Партийния дом.

Провокаторите опорочиха протеста, а организаторите призоваха протестът да приключи. Така демокрация не се постига. Това, което се случи днес, е подготвено отдавна, каза Златанов.

Длъжни сме да изтърпим ударите, за да опазим реда, заяви още Златанов, който не спря с призивите за мирен протест.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK