Неповторимата атмосфера на днешния празник в Гоце Делчев (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Честването на 24-и май в Гоце Делчев има своята особена прелест. Специално за празника тук се завръщат много хора с местни корени, но живеещи в други краища на страната.

Випуските правят своите юбилейни срещи, а в самия ден дефилират през града – така, както някога, когато са били ученици.

И тазгодишният Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост беше отбелязан  изключително тържествено.

След военната духова музика вървеше ръководството на града, оглавявано от кмета Владимир Москов и председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев.  Непосредствено до тях - духовният глава на Неврокопска епархия – владиката Серафим. Сред официалните лица бяха също народният представител Богдан Боцев и кандидатът за евродепутат Асим Адемов.

След тържествения дефилаж по улица „Търговска“, започна празничната програма, която по традиция се състоя пред Дома на културата.

Приветствие към гражданите и гостите на града поднесе  Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. В него той изтъкна огромния принос на Солунските братя за културния възход и тържеството на духовността.

По традиция кметът на града връчи грамоти и плакети на най-изявените ученици, учители, ръководители на учебни заведения, читалищни дейци.

Тържеството продължи с празнична програма, изнесена от основни училища в града.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Учител21:51 - 25.05.2019
Божикова е истеричка, която е много по-ниско ниво като ръководител от Живков и Георгиева. Това не и са Авдев и Мигдин и не и цепят басма. Не се издържа на безумията и вече. Мисли се за образователен фактор в общината, защото всеки и търпи прищявките.
Божка00:36 - 25.05.2019
Божикова е класа,Георгиева Мария е тъпотия кръти мифки с тези букви,Живков е мутра
Цецо00:25 - 25.05.2019
Тези олигофрени от Гроб кой го дирят на трибуната? Точно тези паразити на снимката никой ги неще а се набутаха с пълзене и кихане. 26 ти идва. Лъжат Асим той търчи при Билдинга за гласове че ще има само 4 преференции иначе. И без това ще го избутат назад при гласуването и барабар с лидера скинар и Пръчката от РЗС детои аше 16 гласа като кандидат кмет ще идат в кошчето за боклук.
Мира22:47 - 24.05.2019
Селското са номер 1

FACEBOOK