Акция в Кюстендилско: Множество проверени и глобени шофьори

Снимка: Infomreja.bg

Специализирана полицейска операция е проведена в СДВР и ОДМВР – Перник и Кюстендил

На територията на СДВР и областните дирекции на МВР в Перник и Кюстендил във времето от 18 часа на 8 февруари до 6 часа на 9 февруари е проведена специализирана полицейска операция. Действията на екипите са били с акцент спазване на Закона за движение по пътищата.

За времето на операцията са били проверени 892 моторни превозни средства и 1269 водачи и пътници.

За различни нарушения са съставени 77 акта за установени нарушения, 60 фиша, отнети са 15 свидетелства за управление на МПС на водачи, от които едно се е оказало неистинско. Полицейските служители връчили на водачите 75 електронни фиша. В хода на операцията на територията на столицата са били задържани 7 лица, а в Кюстендил 1.

В столицата е установен водач, управлявал след употреба на алкохол. По време на проверката, пробата му е отчела над 1,2 на 1000. Отново в София бил засечен и таксиметров шофьор, качил се зад волана също след употреба на алкохол, в колата му не е имало пътник. И по двата случая са образувани досъдебни производства. При проверките на територията на Перник е установен водач, управлявал след употреба на наркотични вещества, както и друг, шофирал без да е правоспособен.

На територията на Кюстендилска област служителите са проверили 354 МПС и 508 лица. В рамките на операцията са установени 121 нарушения, съставени са 39 акта и 40 фиша, на проверени лица са връчени 10 електронни фиша. Установен е водач с фалшива книжка, образувана е преписка по случая в РУ Дупница. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK