РУ-Сливен, със засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки

Снимки: ОДМВР-Сливен

Днес са установени два случая за нарушаване на карантина в град Сливен

Пешеходни патрули, екипи на група „Орана на обществения ред”, служители на териториална, охранителна, криминална и пътна полиция извършват засилени проверки по спазване на противоепидемичните мерки и проверки на лицата, поставени под карантина.

Предприетите действия и пълното мобилизиране на състава е разпоредено от директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, в изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с разпространението на COVID-19.

Целта е да се засили контролът по спазване на карантината и да се предотврати струпването на голям брой хора на едно място. Полицейски екипи се отзовават своевременно на подадени сигнали от граждани.

Пешеходни патрулни екипи има в централната градска част, кварталите, в районите на големите хипермаркети, на ЖП гарата, болничните заведения и автогарата. Извършват се проверки за присъствие на хора в обекти, за които е въведена забрана за посещение.

Днес полицейските екипи са се отзовали на 5 сигнала за нарушения. Съставни са 3 акта по  ЗАНН. Установени са два случая за нарушаване на карантина в град Сливен.

От 23 март до днес са образувани 24 досъдебни производства за нарушаване на карантина на територията на цялата област.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK