Рядко срещано постижение записа ученичката от Самораново - Никол Ангелова

Снимка: личен архив

Много рядко срещано постижение записа ученичка на ОУ "Христо Ботев"- село Самораново в най-големия и престижен конкурс по български език и литература в България. Петокласничката Никол Ангелова спечели 1-ото място, заедно с други две нейни връстнички от Кърджали и Разлог.

И трите получиха по 48 точки от максималните 50 в конкуренцията на хиляди ученици от цялата страна в състезанието, което премина в два етапа. За участието на Никол настояла нейната преподавателка до 4-и клас Валентина Грънчарова, а от началото на тази учебна година с подготовката й се заела учителката й по Български език и литература в училището - Елена Бачева.

Безспорно, това е най-големият успех на възпитаник от училището в дупнишкото село. Любопитен е фактът, че в саморанското училище има една паралелка 5-и клас, която е с 11 ученици.

Националното състезание се организира за седма поредна година от Сдружението на учителите филолози „Любословие” и Българска академия на науките - Институт за български език. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK