Рождествена сцена пресъздадоха в центъра на Разлог

Снимки: Община Разлог

Дами от два пенсионерски клуба се погрижиха за декорацията

Рождество е един от най-красивите и тържествени християнски празници. Това е преди всичко празник на светлината - духовна и физическа. Светлината струи от всякъде - от свещицата на празничата трапеза, от запаления бъдник в камината и лампичките върху елхата.

Затова и ярка звезда в небето е посочила пътя на мъдреците към пещерата на Младенеца. Те принесли дарове - злато, ливан и смирна.

Тази Рождествена сцена е пресъздадена в центъра на град Разлог по инициатива на Община Разлог. За да пресъздадат вълшебната нощ, членовете на пенсиорнеските клубове „Баба Магдалена Юрукова” и „Втора младост” се включиха, като посветиха много време в мразовития ден и донесоха битови предмети от домовете си.

„Благодаря Ви, че с въображение, умения и много труд пресъздадохте Раждането на Исус Христос. Вярвам в общите ни усилия, каузи и любов към нашия град. Нека с надежда, вяра и топлина в сърцата да посрещнем Коледа, заобиколени от семейството и всички, които обичаме. Нека Коледа донесе радост в душите на хората! Нека вярата и доброто ни води в нашето ежедневие! “, с уважение благодари кметът на Община Разлог - инж. Красимир Герчев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK