Ровят из "Софиямед", приютила подсъдими по "Агромах"

Методи Бачев, снимка: Infomreja.bg, архив

Специализираната прокуратура проверява в столичната болница "Софиямед". Причината е, че днес трябвало да бъдат предявени обвинения по така нареченото дело "Агромах", както и срещу собственика на "Пътища Пловдив" АД Методи Бачев.

През март миналата година започна операция за проверка на "Агромах" заради данъчни злоупотреби в размер на 14 млн. лв. Тогава секретарката на дружеството беше хваната в опит да избяга със сак, пълен с 1 млн. лв.

Именно днес е трябвало да бъдат предявени обвиненията на шестимата по делото.

"Съставени са постановления за привличане на 6 лица в качеството им на обвиняеми. Вчера бяха призовани част от лицата, а днес – другите. Всички рязко се разболяха и се намират в една болница – "Софиямед", подчерта на брифинг днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й със съдействието на главния секретар на МВР в момента се извършва проверка на територията на болничното заведение, за да се установи дали наистина рязко се е влошило здравословното състояние, или е налице поредно демонстративно бягане от правосъдие.

"През миналата година са били извършени първите явни действия по това досъдебно производство: претърсвания, разпити, изземвания на много пари", обясни Арнаудова.

На трима от разследваните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления.

"Имаме обвинения за извършване на конкретни "вторични" данъчни престъпления от управителите на фирмите "Агромах Транса" и "Агромах Ролда", както и обвинение за данъчно престъпление на управителя и представляващия "Пътища Пловдив груп". Имаме и обвинения на Методи Бачев за пране на пари. По това разследване сме на финала и всички съвсем скоро ще бъдат предадени на съд", каза още Арнаудова.

По повод проверката от "Софиямед" завиха, че оказват съдействие на Специализираната прокуратура. Според изявлението от болницата проверката е на пациенти, постъпили след пътен инцидент. Те са настанени за лечение и в момента лежат в Клиниката по хирургия. Има запитване за пациент, на когото е направена урологична операция и е изписан от болницата на 23 май, добавят от "Софиямед". /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK