Ротари клуб-Гоце Делчев с кампания за безплатна диагностика на диабет при подрастващите

Настоящият президент на Ротари клуб - Гоце Делчев д-р Мария Герова

Членовете на Ротари клуб - Гоце Делчев с настоящия президент д-р Мария Герова организират кампания за безплатна диагностика на диабет сред младите хора в града. Специално и безплатно изследване ще бъде направено със съдействието на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, откъдето е организирана и кампанията "Превенция, ранна диагностика и борба с диабета сред подрастващите".

Безплатните изследвания, които ще се проведат в училищата на територията на Гоце Делчев на 23-и, 24-и и 25-и ноември, обхващат учениците от 1 до 12 клас. За целта е необходимо желаещите родители да попълнят предоставените им предварително декларации и да ги предадат в съответното училище. Изследването на гликирания хемоглобин е напълно безболезнено и показва какъв е бил контролът на кръвната захар през последните месеци.

Децата не трябва да са гладни - диетата и физическата активност не оказват влияние на изследването. През пролетта кампанията ще продължи и за децата от региона, съобщиха от Ротари клуб - Гоце Делчев.

Организаторите на кампанията за ранна диагностика на диабет сред подрастващите съобщиха още, че на 24.11.15 г. /вторник/ от 17.30 часа ще бъде проведена и полезна лекция и презентация за здравословното хранене и диабета в салона на дома на армията.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Ротари клуб - Гоце Делчев бе чартиран, или официално приет в голямото семейство на Ротари на 16 декември 2008 г. Първият му президент бе Стоил Караилиев. Д-р Мария Герова е седмият поред президент и е втората жена след бизнес дамата Лили Боргато.

 

Ротари клуб - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK