БСП избира с таен вот между Станишев и Йончева за водач на евролистата

Снимка: bTV

БСП определя кой ще води листата на левицата на предстоящите евроизбори на Национален съвет на "Позитано" 20.

Изпълнителното бюро предложи това да бъде Елена Йончева, но окончателното решение ще вземе Националният съвет на партията, съобщава bTV.

Всички опозиционни представители обаче обявиха, че са за Сергей Станишев.

Гласуването ще е тайно с урни, очаква се напрежението да се запази до последната секунда.

Първите шестима според номинациите на партийните организации са Елена Йончева, Сергей Станишев, Деница Златева, следващите трима са Петър Курумбашев, Момчил Неков и Румен Гечев.

Това може да се счита и за евентуалната първа шестица в листата на БСП за евровота.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев обясни, че от проведени 293 конференции в страната Йончева има 266 номинации. "Елена е припозната в огромна част от партията. Това показва, че тя е обединителен образ не само за партията, но и за обществото", каза още той и отбеляза, че тя е флагман на борбата с корупцията в България.

Георги Гергов обяви, че е предложил Сергей Станишев да води листата и според него това е правилният избор, защото той е президент на ПЕС.

С играчка рицар на кон за сина на Елена Йончева влезе на заседанието на червения пленум Сергей Станишев, като обясни, че това е подарък за сина на Елена Йончева.

"Въпросът "Станишев или Йончева ще води евролистата?" не е правилен. Правилният въпрос е може ли Националният съвет да излезе обединен след пленума за водене на кампания, която да спечели евроизборите", заяви Сергей Станишев.

Забелязва се обаче сериозно разминаване в данните - Кирил Добрев съобщи за над 260 организации, които са подкрепили Елена Йончева, докато вчера Сергей Станишев обяви, че над 80% от организациите подкрепят него. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK