С празничен патриотичен концерт отбелязаха 3 март в община Струмяни

Снимки: Община Струмяни
В навечерието на 3 март в залата на НЧ „Братя Миладинови“ в с. Микрево се проведе празничен патриотичен концерт с участието на учениците на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в с. Микрево и самодейните състави от община Струмяни.
 
Те изпълниха залата с български народни танци, патриотични песни и стихотворения, възхваляващи героичния подвиг, великото дело на опълченците и славното минало на нашия народ.
 
Кметът на община Струмяни Емил Илиев поздрави всички гости на празника и произнесе трогателно слово, припомняйки ни значението на датата, която за нас винаги ще бъде ден на признателност към славния подвиг на националните ни герои.
 
Днес, когато честваме Освобождението на България, ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. За нас, българите, тя е белязана с особен знак – изстрадана в петвековно робство, силно желана и достойно извоювана.
 
Затова нека никога да не забравяме историята си и точно тя да ни води до по-добро и светло бъдеще! Нека възпитаваме децата си в дух на родолюбие и да носим националната гордост в душите си!
 
Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни и велики герои, отдали живота си за свободата на България!
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK