Росен Плевнелиев: Признателни сме на Реал Мадрид

снимка: president.bg

Признателни сме за сътрудничеството с Фондация „Реал Мадрид“ и за корпоративната социална отговорност на клуба в България, заяви президентът Росен Плевнелиев, който проведе днес работна среща на „Дондуков“ 2 с представители на ръководството на футболния клуб.

Държавният глава подчерта, че стартиралият във Видин пилотен проект „Спортни училища за социална интеграция“, който се провежда под негов патронаж с подкрепата на Реал Мадрид, вече дава резултати.   

„Ценим високо постиженията на българските спортисти, но не по-малко важно е да насърчим масовия спорт и да ангажираме повече българи да спортуват“, подчерта президентът.

Спортът не се изразява само в отчитането на резултати.

За Реал Мадрид е важна и неговата социална страна, както и възможността да подпомогнем изграждането на характер и личностното развитие на младежите, особено на децата в неравностойно положение, заяви по време на срещата вицепрезидентът на Реал Мадрид Педро Лопес Хименес.

Вицепрезидентът на испанския клуб подчерта, че Фондацията на Реал Мадрид поддържа 200 школи в 70 страни и има амбицията да разшири присъствието си у нас, за да подпомогне социалната интеграция на повече български деца.

На предстоящия мач между „Лудогорец“ и Реал Мадрид на стадион „Васил Левски“ ще присъстват  и 50 деца от футболната школа във Видин, открита с подкрепата на Фондацията на испанския клуб.

„Футболът в България има своите герои, които се състезават и постигат успехи и в най-тежките спортни битки“, заяви още президентът Плевнелиев.

Държавният глава отбеляза, че българският шампион „Лудогорец“ е постигнал впечатляващи успехи в представянето си в европейските турнири досега и му пожела успех в сблъсъка със световноизвестен клуб като Реал Мадрид.

„Нека състезанието бъде честно и победи по-добрият отбор“, добави Росен Плевнелиев.

В срещата участваха посланикът на Кралство Испания у нас Хосе Луис Тапиа Висенте, министърът на спорта Евгения Раданова, министърът на транспорта Николина Ангелкова, както и собственикът на ПФК „Лудогорец“ Кирил Домусчиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK