Росен Плевнелиев: Подкуп не ми е искан, подкуп не съм давал

Росен Плевнелиев, снимка: infomreja.bg, архив

Не съм имал среща с никакви брокери - ни един, ни два, нито трима. Лично на мен подкуп не ми е искан, самите вие знаете, че подкуп не се иска директно, а с много завоалирани намеци. Аз лично подкуп никога на никого не съм давал.
Това каза кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев на кратък извънреден брифинг в централата на партията.

Бившият строителен министър отказа да отговаря на въпроси и след като изчете текста си тръгна.

Припомняме, от няколко дни насам тече дискусия във връзка с дейността на Плевнелиев като бизнесмен и шеф на Бизнес парка. Според някои сведения бивши общинари - сред които двама настоящи от ГЕРБ, са му искали подкуп за решение във връзка с парка.

Познавате ме като прям и честен човек и сега ще постъпя по същия начин, всички факти на масата пред вас, заяви Плевнелиев пред журналистите. Обвързването на тази сделка с мътни зависимости, политически битки в Софийския общински съвет и предизборни компроматни войни е недопустимо и показва пълната безпомощност на опозицията да се раздели с миналото и за първи път да участва в избори с визия и решения, подчертава Плевнелиев.

Първи вътрешният министър Цветанов поде темата за подкупа, заявявайки, че през 2007 година на Плевнелиев са поискани 500 хил. евро.

 

КОМЕНТАРИ

Вяра11:32 - 20.09.2011
Естествено, че подкуп не му е искан, той сам си ги е давал
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK