АУБ връчва най-голямото си отличие

Снимка: АУБ

Дългоочакваното и най-голямо академично годишно събитие на Американския университет в България - церемонията за отличаване на изявени студенти, ще се състои на 11-ти април, сряда, от 19:30 часа в студентски център „Америка за България”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ. Освен връчване на най-голямата награда - президентският медал, по време на церемонията се отбелязват и успехите на завършващите студенти.

По традиция в края на учебната година се отличават студентите с най-високи академични постижения за последните три семестъра. Всеки с общ успех между 3.80 и 4.00 за последните два семестъра, считано по четирибалната система на оценяване, (между 5.50 и 6.00 по българската система на оценяване) се включва в почетния списък на президента на университета.

Носителят на президентския медал получава най-голямото отличие на АУБ заради висок успех, но и заради своя принос не само към общността на университета, а и към обществото като цяло.

Освен отличен успех, президентският медалист трябва да представя и идеалите на образованието в американски стил liberal arts, което съчетава учебния процес с извънкласни дейности, допринасящи за развитието на общността.

На церемонията се връчват още награди и стипендии, спечелени през изминалата академична година. Специални отличия получават и студентите в 4-и курс с изяви в една от единадесетте специалности. Официалната церемония ще завърши с коктейл за отличените и гостите.

Миналата година на церемонията 156 студенти бяха отличени в почетния списък на президента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK