Румен Радев удостои Луиш Фиго и Димитър Бербатов с Почетен знак на Президента на Република България

Снимка: President.bg

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава удостои Луиш Фиго и Димитър Бербатов с Почетен знак на Президента на Република България за изключителния им принос към развитието на европейския и световния футбол, социалната им ангажираност и подкрепа на младите хора. 

„Това отличие е скромен знак на уважение към две големи имена от световния футбол и признание към двама изтъкнати дарители и големи приятели на България“. С тези думи държавният глава Румен Радев приветства гостите на церемонията.

„Луиш Фиго е един от най-обичаните футболисти в Португалия, носител на златната топка и впечатлил със своята игра много хора по света. В последните години той оставя ярка следа с дейността на своята фондация, която подкрепя деца в неравностойно положение и с тежки заболявания. Една кауза, заслужаваща възхищение и уважение“, заяви пред португалския футболист Румен Радев. 

Държавният глава припомни богатата футболна биография на Димитър Бербатов и изтъкна неговия изключителен принос за развитието на българския спорт. „Неговото име е едно от най-обичаните, заслужено спечели любовта, възхищението и признателността на всички българи и фенове по света. Той е не просто успял спортист, а човек с голямо сърце. Дейността на неговата фондация дава шанс на много български деца да се развият в областта на изкуството, науката и спорта“, заяви в словото си президентът.

Румен Радев припомни мотото на фондация „Димитър Бербатов“ – няма успех без първа крачка и добави, че няма успех без подадена ръка. Държавният глава благодари на Димитър Бербатов за активната му подкрепа за благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Футболистът е едно от лицата на благотворителната инициатива, която ежегодно се провежда под патронажа на президентската институция. 

"Тази вечер имаме удоволствието демонстративният мач с благотворителна цел да се проведе на Националния стадион "Васил Левски". Това е събитие, което не само ще допринесе за развитието на нашите фондации, но и за развитието на децата, които ние подкрепяме, заявиха от своя страна двамата изтъкнати спортисти и изказаха благодарност на държавния глава за високата чест, която им е оказана. 

Димитър Бербатов допълни, че искрено се надява и в бъдеще държавните институции да подкрепят талантливите деца на България, защото именно те ни дават най-добрия пример за това как да бъдем добри и успешни личности. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK