Интерактивен младежки семинар за демокрацията ще се проведе в АУБ

Снимка: АУБ

Първият по рода си интерактивен семинар на тема „(Из)мечтай България. Бъдещето на демокрацията в България!“ ще се проведе в Американския университет в България.

Събитието се организира от Фондация за свободата „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа в партньорство със Софийска платформа, Центъра за либерални стратегии и АУБГ и ще се състои от 26 до 30 юни в кампуса на университета в Благоевград.  

Водещи преподаватели и практици заедно с всички участници ще дискутират актуални въпроси по темите демокрация, върховенство на закона, гражданско участие, медии, икономика и предприемачество в разнообразни лекционни формати и практически ориентирана работа в групи. 

В семинара може да се включат общо 100 младежи от цялата страна на възраст от 18 до 24 години. Заедно те ще работят за изграждане на обща визия на демокрацията в България и ще предлагат конкретни решения на днешните предизвикателства.

Ще търсят отговор на въпросите как трябва да изглежда България, за да накара младите хора да търсят реализация тук, както и кои процеси и практики трябва да се променят и от кого зависи това. 

Семинарът е изцяло безплатен за участниците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK