След Рибново президентът Плевнелиев и д-р Милен Врабевски кацнаха с вертолета в Кочан, направиха дарение за училището

Снимки: Хатидже Джурина и Infomreja.bg

Изключително доволни и удовлетворени от срещите си с учениците и учителите от двете средни училища в гърменското село Рибново и сатовчанското Кочан  си тръгнаха от Гоцеделчевския регион председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски и четвъртият български президент Росен Плевнелиев.

И двамата признаха, че са останали силно впечатлени от срещите и в двете села и най-вече от показаните от децата в Рибново отлични резултати по приключилия едногодишен проект "Твоят час". 

"Вълнуващата програма на децата от училището в Рибново и създадената празнична обстановка в селото ще остане наистина паметна за нас, защото чутото и видяното на сцената бе уникално", коментираха д-р Врабевски и Росен Плевнелиев, които след Рибново с вертолета кацнаха в сатовчанското село Кочан за среща с директора Гълъб Чаушев, учители и ученици, работещи също по проекта "Твоят час".

За пореден път двамата изразиха впечатленията и благодарността си към децата и началните учители от Рибново - Фатме Хатип, Къдри Машев, Калинка Шкевова, Мустафа Уланов, историка Джемал Авдиков, литератора Пламен Бакиев и водещата Янка Топалова за неуморната им работа, особено през последната седмица в подготовката на празничната програма по случай приключването на проекта.

Д-р Милен Врабевски не пропусна да похвали и единадесетокласника Джемал Хатип, който вчера той видя като водещ на тържеството заедно с учителката Янка Топалова. Джемал Хатип е един от носителите на няколко награди от фондация "Българска памет“ за участието му в конкурсите на фондацията за стихове и есета на различна тематика.

Посещението на д-р Милен Врабевски и четвъртият български президент Росен Плевнелиев бе в рамките на планирани съвместни инициативи между двете фондации, свързани с образованието и реализацията на младите хора в България.

Пред тях директорът на гимназията в Рибново Манчо Джуркин представи необходимостта от ново училище, за което ИНФОМРЕЖА писа, както и проблемите в школото му, свързани с достъпа до информация на младите хора в отдалечените райони.

При визитата в СУ „Христо Смирненски“ в Кочан д-р Врабевски представи пред учениците възможностите, които предлага фондация "Българска памет" и се ангажира да продължи да подкрепя младите хора от региона.

По време на срещата с директора Гълъб Чаушев, Врабевски направи и дарение за закупуване на техника за нуждите на образователния процес в училището в Кочан. Двамата направиха и дарения за училището в Рибново във вид на техника, както и финансови дарения за джамията в Рибново и църквата в съседното село Осиково.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK