Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са избраници на ГЕРБ за „Дондуков” 2

Росен Плевнелиев и арх. Георги Скрижовски /заместник-кмет на Благоевград/, снимка: infomreja.bg

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ за вота на 23 октомври, съобщи dariknews.bg. Те бяха представени на пресконференция от премиера Бойко Борисов и шефa на предизборния щаб на управляващите Цветан Цветанов.

Спекулациите около кандидата за президент на управляващата партия продължиха няколко месеца, защото до днес ГЕРБ официално мълчеше.

През последните месеци премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че той лично няма влезе в надпреварата, макар името му като вероятен претендент да се спряга и до момента, като слуховете тези дни, идващи най-вече от страна на опозицията, го виждаха дори в двойка с Росен Плевнелиев за вице: „99,99% съм казал, че аз няма да се кандидатирам за президент. Вече ми омръзна година и половина да повтарям едно и също. Сложил съм 00,01% просто като нормална вероятност”.

В началото на годината Борисов твърдеше, че вицепремиер ще е кандидатът на управляващите за президент, като навярно визираше Цветан Цветанов. Тогава, обаче, се вихреше скандалът със СРС-тата, а изборът Цветанов да оглави предизборния щаб на управляващите даде да се разбере, че той няма да бъде номиниран за поста на „Дондуков” 2. Завъртяха се и имената на Кристалина Георгиева, Йорданка Фандъкова, Петър Стоянов, Симеон Сакскобургготски и Соломон Паси.

Самият Росен Плевнелиев, който първоначално твърдеше категорично, че не желае да става държавен глава, не отрече зачестилите информации, че все пак той ще е избраникът на партията: „Ако аз съм човекът, който бъде посочен, ще съм първият, който ще излезе пред всички вас и ще каже „да, защото...” или „не, защото...”. Но при всички случаи искам да съм коректен към всички български граждани и не мога да коментирам нещо, което все още е хипотетично, виртуално. Ако стане реално, ще чуете много категорични и ясни думи”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK