Росен Желязков в Благоевград: Довършването на Автомагистрала „Струма” е приоритетен проект за ГЕРБ

Снимка: Infomreja.bg

Водачът на листата посети още Петрич, Сандански и Симитли

Благоевградска област е приоритет за ГЕРБ, приоритет е довършването на Автомагистрала „Струма” – инфраструктурен проект от национално значение. Това заяви на пресконфренция в Благоевград Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област.

На срещата с медиите участваха още административният секретар на партията Цветомир Паунов, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидати за народни представители, част от общинското ръководство на ГЕРБ в Благоевград и общински съветници.

Росен Желязков подчерта, че до 2023 г. тунел „Железница” и отсечката до Крупник ще бъдат довършени.

„Осигурено е финансиране и изпълнител за Кресненското дефиле, остава да постигнем национален консенсус за въздействието върху околната среда на трасето”, допълни Росен Желязков. Той бе категоричен, че по този проект няма да бъдат загубени средствата.

Като приоритетни инфраструктурни проекти за област Благоевград водачът на листата уточни, че ще бъде подобряването на жп инфраструктурата. „Осигурено е финансиране за реновиране на жп гарите в Благоевград, Струмяни, Сандански, Генерал Тодоров. Това са важни инвестиции, защото жп транспортът е важен за по-бързото придвижване на стоки, за доброто обслужване на индустрията”, каза още Росен Желязков.  

Според водача на листата партия ГЕРБ влиза в предизборната кампания като политическа сила, която отчита успешен мандат.

„Нашите опоненти ще се стремят да ерозират постиженията, които имаме в национален и регионален аспект. Правителството, партия ГЕРБ, като гарант за устойчиво управление, изпълни всички обещания, които даде. Макар че не всичко постигнато достига до отделния човек, БВП е преизпълнен, ще влезем с конкретни параметри за икономическото развитие. Ще гарантираме че средната работна заплата ще достигне 1000 евро, минималната работна заплата ще бъде поне 500 евро, БВП не по-малко от 100 млрд. евро.

Това ще бъде реализирано, ние от ГЕРБ вярваме и гарантираме”, заяви Росен Желязков.

Той бе категоричен, че ГЕРБ  ще бъде първа политическа сила и след отминаването на предизборните страсти, ще има яснота накъде поема държавата, по какъв начин националните политики и приоритети ще бъдат реализирани в бъдещата управленска програма.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди за 1 Многомандатен избирателен район силна и балансирана листа. Силна, защото кандидататите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС са хора с голям професионализъм. Балансирана, защото има разпределение по професионален и георгафски признак, намерили сме баланса между мъдрост и опит и налагане на нови лица”, каза Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ.

В отговор на спекулациите за разнобой в партията в Блгоевградска област Цветомир Паунов подчерта, че на срещата заедно стоят и хора, които са основали преди години партията, настоящото ръководство, млади хора, нова лица.

„На тези избори БСП е основният ни опонент, за нас е важно да постигнем с тях най-голяма дистанция в резултата”, отговори административният секретар на ГЕРБ на въпрос на медиите.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков подчерта, че ГЕРб ще бъде първа политическа сила и на тези избори. „Силни сме и обединени, целта ни е да постигем по-висок резултат от предходните избори. Листата ни с кандидати за народни представители е по-добра от тези на нашите опоненти. Имаме силни кандидати, хора с огромен авторитет в отделните региони на областта. Важно е да успеем, защото ГЕРБ е гарант за устойчивост и развитие, за повече инвестиции, по-високи доходи, за развити на населените места”, каза Андрей Новаков.

На среща в Петрич с общинското ръководство, предизборния щаб, кмета Димитър Бръчков и кандидатите за народни представители от Петрич Георги Динев и Димитър Чолев Росен Желязков подчерта, че основен ангажимент на ГЕРБ е създаване на необходимата инфраструктура за устойчиво развитие - от образователна през социална, инженерна, пътна. Инвестирането в образованието е онова, което ще даде добавена стойност, защото индустриалните паркове търсят работна сила, образована работна ръка.

 „Има една мантра, че чуждите инвестиции ни заобикалят, но това не е така. Инвеститорите вече търсят образована работна сила, затова усилията са ни насочени при следващ мандат да продължим да инвестираме в образованието като гарантираме 5 % от БВП за образование”, уточни Росен Желязков. 

Той подчерта, че партията започва предизборната кампания уверено след успешен мандат и изпълнени обещания. „Програмата ни за следващия мандат е с реалистични цели и изпълними проекти, поемаме ангажименти в конкретика”, уточни първият в листата на ГЕРБ.

Според Росен Желязков всичките опоненти на партията ще бъдат обединени около желанието ГЕРБ да не продължи да управлява. „След близо 11 г. в изпълнителната власт и многобройни изборни победи ще можем да се преборим за доверието на избирателя с много ясни ангажименти, които поемаме, с ясно съзнание, че сме допуснали грешки, които поправяме. Затова сме уверени в победата”, заяви още Росен Желязков.

В Сандански водачът на листата се запозна на място със състоянието на бул. „Европа”, който е входът на града от автомагистрала „Струма”.

„Осигурени са над 4 млн. лв. за реконстркция на булеварда, който да изглежда като един европейски, достоен вход на Сандански от автомагистрала „Струма”. Този проект е поредният, с който ГЕРБ доказва своите ангажименти към подобряване на инфраструктурата и към регионалното развитие на Благоевградска област”, коментира Росен Желязков.

Пред общинското ръководство и предизборния щаб водачът на листата коментира още, че за пътна инфраструктура са осигурени средства за изграждане и  рехабилитация на поне 500 км автомагистрали и скоростни пътища и близо 4000 км второстепенна пътна инфраструктура, значителна рехабилитация и на другите пътища, като посочи, че активността на кметовете е много важна.

В Симитли водачът на листата провде работна среща с предизборния щаб, в която участваха кандидатът за народн прдставител Стефан Апостолов и кметът на Симитли Апостол Апостолов.

„Структурата е в отлична кондиция, знам, че ще успеем и ще бъдем първа политическа сила тук”, коментира след срещата Росен Желязков.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: ГЕРБ
Снимка: ГЕРБ
Снимка: ГЕРБ
Снимка: ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as