Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ

Снимка: Infomreja.bg

След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ.

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

Цветан Цветанов стана основно лице в скандала „Апартаментгейт“, след като в началото на годината стана ясно, че е придобил нов апартамент, заемащ цял етаж в луксозна сграда в София. Апартаментът е със собствен асансьор, който отвежда Цветанов и семейството му от личния им гараж в сградата директно в дома им.

Цветанов се е сдобил с новия апартамент през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на луксозния имот два от своите стари апартаменти. Сделката бе сключена при едва 627 евро на квадратен метър при пазарни цени от 2600 евро на кв. м. Зданието се намира в столичния квартал “Изток”, на улица „Латинка“.

В скандала оставки подадоха правосъдният министър Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева, зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов, а Цветанов напусна поста си на председател на ПГ на ГЕРБ.

“Очевидно, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов, видяхте – изтеглих го назад, структурите си работят, евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не повдигнаха”, заяви преди седмица Борисов пред журналисти в Габрово.

Месец преди изборите Борисов пое кампанията на партията си.

Съобщенията от пресслужбата на ГЕРБ за участията на председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов в събития из страната секнаха.

В началото на май Борисов заяви, че партийното бъдеще на Цветанов ще зависи от резултата на изборите. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK