Росен Арсов със „Завръщане“ в храма на Майстора

Снимка: Личен архив

Днес от 17.30 ч., в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ в Кюстендил, ще бъде открита изложба на кюстендилския художник Росен Арсов.

Арсов нарече самостоятелната си изложба „Завръщане“. Тя се открива в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ на 19 февруари 2019 г., от 17.30 ч. Денят на откриването е специален за автора, защото тогава той навършва 45 години, една житейска и творческа зрялост. „Моето вдъхновение се заражда от самия живот. Няма разлика между творчество и живот, те са взаимно свързани“, споделя художникът. Голяма част от произведенията му са създадени специално за изложбата, като преобладават творбите с митичен и религиозен сюжет.  

Росен Арсов е роден през 1974 г. в Кюстендил. Завършва специалност „Педагогика на изобразителното изкуство“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в класа на проф. Игнат Игнатов. Специализира „Иконография“ в Сърбия.

Посвещава голяма част от творческия си живот на изографисването на храмове. Първата самостоятелна изложба на Росен Арсов е през 2004 г. в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“, след което следват още две – през 2009 г. във Възрожденското училище в Кюстендил и през 2018 г. в Околийската къща в Дупница.

Участва в общи и зонални изложби в страната. Творецът има редица самостоятелни и колективни изяви и в Сърбия.

Участва в пет международни пленера по живопис. Носител е на множество награди, една от които на Община Кюстендил за млад скулптор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK