Росен Ангелов имал интимна връзка с Кети, въоръжен е и опасен

Снимка: offnews.bg

Росен Ангелов е имал интимна връзка с Кети Кюхова, която е продължила 6 месеца преди убийството. Това каза директорът на националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг на МВР, прокуратурата и следствието във връзка с шесторното убийство в Нови Искър.

Майката на Кети е знаела за връзката на дъщеря си с бившия затворник. Ангелов я е ревнувал от мъжа, с когото тя е живеела - Неделчо Юнаков. Това е и вероятният мотив за шесторното убийство.

Според прокуратурата първо е убита Кети. След това Ангелов отишъл в къщата, където е убил всички, които са се намирали там.

Росен Ангелов задочно е привлечен като обвиняем.

"Всеки е убит с по няколко изстрели, в главата на всяка от жертвите е направен по един контролен изстрел. Искал е да е сигурен, че всички са мъртви", каза още Сарафов.

Първата присъда на Ангелов е от 1984 г., затова че е откраднал лично имущество. Втората е от 1999 г. - на втори юли 1997 г. в София е Ангелов е освободен предсрочно от затвора. Третата присъда е влязла на 22 дек. 2009 г. - на 12 февруари 2007 г. в Луково е съблякъл дете на 12 години. Осъден е за 8 години, но не е влязъл в затвора, тъй като се е укрил.

Ангелов е обявен за издирване на 8 септември 2009 г.

Той обаче е живял усамотено в изоставени къщи и е поддържал контакти със съвсем малко хора. Според полицията той е въоръжен и опасен.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK