Ромски лидер с декларация срещу блъскането на къщи в Стара Загора

Жельо Ковачев, снимка: infomreja.bg, архив

С декларация срещу блъскането на незаконните къщи в Стара Загора сигнализира всички институции председателят на Югозападния център по правата на малцинствата и расовата дискриминация в Кюстендил, Жельо Ковачев.

Още днес той изпрати протестното си писмо до Народното събрание, министъра на вътрешните работи, кметовете  на Аспарухово – Варна и Стара Загора, ромските лидери Цветелин Кънчев и Бат Сали.

В писмото си Жельо Ковачев недоумява как е възможно да се допуска жени и деца да пищят, реват и припадат при съпротива срещу над 80 полицаи.

"Най-куриозното е, че кметът  на Лозенец е дошъл в квартала и е искал да му се подсигурят 600 гласа на последните избори. Поради това, че не изпълниха волята на кмета, сега се издава заповед за събаряне на 150 къщи от ромския квартал. Това аз не мога да го приема по друг начин, освен като лична политическа поръчка”, посочва още Ковачев. 

По негови думи всичко това, което се случва, е опасно за целия български народ и може да доведе до създаването на етническо напрежение.

 

КОМЕНТАРИ

gtdgs15:06 - 22.07.2014
и не блъскането на къщи, а блъскането на НЕЗАКОННИ къщи
jhghg15:05 - 22.07.2014
защо изобщо се дава гласност на такива "Лидери".
Петър14:23 - 22.07.2014
И в Кюстендил трябва да се сринат всички незаконни бараки !!!!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK