Ромската партия ДРОМ се регистрира в ОИК – Гоце Делчев

Илия Илиев - председател на партия ДРОМ, снимка: в. "Новинар", Ани Петрова

Ромската партия „Движение за равноправен обществен модел“ /ДРОМ/ от Видин хвърли в недоумение обществеността в Гоце Делчев, след като депозира документално в Общинската избирателна комисия своето участие в изборите за местна власт през октомври. Членовете на комисията приеха изрядно подготвената документация и според закона извършиха регистрацията на видинската партия за участието й в местния вот със свои кандидати за кмет на общината, кметски кандидатури в селата Брезница и Лъжница и единна листа за общински съветници.

В Гоце Делчев партия ДРОМ няма изградени и действащи структури, което, според запознати, е наложило емисарите веднага след регистрацията да търсят мераклии за кметове и общински съветници от Гоце Делчев и съставните села, които да бъдат издигнати като кандидати на ромската партия.

Осведомени твърдят, че на този етап ромски музикант от Гоце Делчев, който гастролира с оркестъра си в елитни заведения в Банско и Разлог, ще е водач на листата за общински съветници, като не е изключено от партията освен роми да се кандидатират и игнорирани бивши лидери и членове предимно от десни формации.  

Документите за регистрацията на ДРОМ в Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев бяха представени от Ивайло Комитски от Видин - член на централното партийно ръководство, седалището на което е родният му град. Членовете на ОИК - Гоце Делчев обаче са категорични, че една регистрация не означава непременно участие в местните избори.

Лидер на ДРОМ е Илия Илиев, който е завършил право и публична администрация в Югозападния университет "Неофит Рилски". В момента Илиев е съветник в Столичния общински съвет от групата на ГЕРБ. Председаел е на постоянната комисия по демографска политика и превенция на социалните рискове.

Взетите от комисията решения вече са над 30. Сред първите регистрирани партии за участие в „Местни избори 2011“ са ГЕРБ, БДС, Формация „Алтернатива за община Гоце Делчев“ и Инициативен комитет за издигане на независимия кандидат за общински съветник Валентин Атанасов.

До края на седмицата и до изтичането на крайния срок всички политически сили с намерение да участват в местните избори трябва да регистрират своите кандидати. От Синята коалиция се очаква ОДС и ДСБ да регистрират своя единна кандидатсъветническа листа. ДПС предстои да си каже тежката дума ще издига ли кандидат за кмет на община Гоце Делчев, както и да регистрира своя листа за съветници.

Кои кандидати ще се впуснат в кметската надпревара ще стане ясно до края на тази седмица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK