Ромите в Кюстендил твърдо зад Бат Сали

Арсо Илиев и Жельо Ковачев, снимки: infomreja.bg

Ромите от квартал „Изток“ застанаха твърдо зад ДПС и Александър Методиев като депутат от Кюстендилски многомандатен избирателен район.

„Аз съм учуден от тези протести, но явно в основата им са кметовете на Кюстендил и Дупница. Ние сме изцяло зад Бат Сали. Виждаме един страшен национализъм и натиск срещу него, защото е циганин. Още другата седмица той ще дойде в махалата и ние ще направим един голям митинг в негова подкрепа“, заяви Арсо Илиев, който е бивш кметски наместник в периода 1991 – 1995 г.

Общественикът Жельо Ковачев също обяви, че подкрепя ДПС и депутата Методиев.

"Защото 25 години нито една политическа партия не е направила този жест за ромите от Кюстендил - да имат свой народен представител в парламента. Ние имаме нужда от подкрепа и ще сформираме една много голяма структура в квартала", заявиха жители на ромския квартал "Изток".

Те бяха категорични, че за предстоящите местни избори партията на Лютви Местан ще излъчи кандидат за кмет на Кюстендил от ромски произход.

 

Арсо Илиев създава структура на ДПС в ромската махала

КОМЕНТАРИ

jjj13:16 - 23.10.2014
Държавна политика е да се толерират ромите.Аз данакоплатеца плащам на брата cd-rom - тока, детски,помощи и т.н.Откаде-накаде....бе сбърканяци!!! ромите стават само за сапун.
ZA07:02 - 23.10.2014
За кое евала.... няма да плащате ток ли бре .... да да ама не :-))))
www20:57 - 22.10.2014
Я си гледай работата бе ти ли трябва да му дадеш това право. Евалла само така.
Я20:04 - 22.10.2014
Този пък, кой му даде право да говори от името на всички роми в квартала ???

FACEBOOK