Роми в ареста заради скандал в квартал „Изток”

снимка: infomreja.bg, архив

Четирима жители на кв. “Изток” бяха задържани вчера за нарушаване на обществения ред, противопоставяне на полицейски служители, проява на агресивност и отправяне на закани за убийство. Трима от тях са в ареста на РУП Кюстендил с полицейска заповед за 24 ч.

Инцидентът е възникнал в следобедните часове – докато полицейски служители пътували към адрес на ул. “Ропотамо”, за да обслужат сигнал, постъпил чрез тел. 112.

На пътното платно имало мъж, който застанал пред полицейския патрул и не пожелал да се отмести. След това започнал да  ругае и ритал вече спрелия автомобил, правил опити за юмручно нападение на полицаите. Приложена е физическа сила и са му поставени белезници.

Минути по-късно на улицата се събрала  крещяща тълпа, която се втурнала към служителите и полицейския автомобил със закани за смърт и удари. С пристигналите допълнителни сили на мястото на инцидента положението е овладяно.

Подбудителят на нападението Найден НАйденов,44 г., с прозвище Диди, и най-верните му помагачи Владислав Ангелов и Борислав Ангелов, са задържани. 32-годишният мъж е освободен, оказало се, че той е със здравословен проблем. На другите трима са съставени актове по УБДХ.

Те са известни на полицията с противозаконни деяния, Диди е традиционен подбудител на конфликти, подбудител и участник в безредици, закрилник на извършващите престъпления наркозавимисими негови съкварталци, а домът му е превърнат в депо за крадени вещи, осъждан е.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

гост14:31 - 06.02.2013
Защо полицая не е застрелял мангала?
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK