Роми събраха 12 400 лв. за трансплантация на бъбрек на съкварталец

Стефан Лазаров организира поредна благотворителна акция за спасяването на човешки живот, снимка: Личен архив

Приключи благотворителната кампания за събирането на средства за трансплантация на бъбрек на 42-годишния Кирчо Йонев от ромския квартал „Изток“ в Кюстендил. Мъжът се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек в Турция, за която са необходими 30 хил. евро.

„За по-малко от месец успяхме да съберем сумата от 12 402 лв. Парите не са никак малко. Искаме да благодарим на всички жители на квартала, които заделиха средства от иначе ниските си доходи. Община Кюстендил също помогна с отпускането на 1000 лв. Надяваме се, че ще успеем да съберем в най-скоро време и останала сума пари“, обяви ромският общественик и инициатор на благотворителната кампания, Стефан Лазаров.

Кирчо Йонев в момента е безработен. Той е семеен, баща на три деца – ученици. Известен е в квартала като един от най-добрите строителни майстори.

„Кирчо работеше страшно много. Сега му се наложи да си продаде къщата, колата, само и само да може да се лекува“, обясни още Лазаров.

Това е поредна благотворителна кампания по събиране на средства, която организира ромският общественик в квартал „Изток“.

„С тези благотворителни акции ние показахме, че сме единни и си помагаме. Надявам се така да продължим и занапред“, коментира още Лазаров.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK