Роми с призив към съкварталците си: Не се поддавайте на провокации!

Снимка: Infomreja.bg

Жители от ромския квартал „Изток“ в Кюстендил отправиха призив към съкварталците си, в който настояват да не се подават на провокации.

„В предвид събитията от последните дни, има опасност, когато сте в града да бъдете предизвиквани, провокирани, обиждани и т.н. Моля Ви, не отвръщайте по същия начин. Най-уместно и правилно в такива случаи е веднага да сигнализирате на 112 или да подадете жалба в Полицията“, гласи част от съобщението на жители от квартала.

Призивът се появи в социалните мрежи 4 дни след масовия бой между българи и роми в центъра на Кюстендил. Инцидентът възникна на 17-и февруари, когато след употреба на голямо количество алкохол последва бой между две компании. Общо 5-ма човека попаднаха в болница, а 35-годишният Валери Дъбов беше смъртоносно прободен в сърцето на улица „Цар Освободител“ в Кюстендил.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, вчера Кюстендилския окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение на 19-годишния Алекс Анков Димитров, сочен за извършител на жестокото убийство.

Междувременно от общинската администрация в Кюстендил обявиха, че се проверява информация относно извършителя на престъплението Алекс Анков. Изясняват се обстоятелствата по неговото придвижване в нощта на масовото сбиване.

Проверява се дали Алекс Анков е бил в заведението, където възниква конфликта в центъра на град Кюстендил.

Междувременно кметът Петър Паунов показа снимка, на която се вижда Анков, прегърнат с друго момче от село Слокощица, което също е участвало в боя.

„Странно защо след 4 часа тези момчета участват в масовия бой. Ние ясно казахме, че това е тържество на алкохола и психотропните вещества и когато има нощен, пиянски поход по заведенията, може да се стигне до това нещо. Нека да сме наясно – Кюстендил нито е град на омразата, нито на страха, нито е градът на Гольовциге. Такива хора изобщо нямат място нито в ромския квартал, нито в град Кюстендил“, обяви пред Нова тв, Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Серафим17:03 - 21.02.2019
Погледнал през джама дъртия циганин, дръпнал от свития серт качак и казал: Всяко чудо за три дни, ако е голямо за пет...
Гог16:57 - 21.02.2019
Циганин да направи благотворителност? Те незнаят кокво означава тази дума!
Бай Миле16:54 - 21.02.2019
За този призив от де толкоз акъл?...
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK