Роми пребиха служителка на "Социално подпомагане" в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Семейство от ромския квартал „Изток” преби дългогодишна служителка от Общинската служба „Социално подпомагане” в гетото на Кюстендил.

Инцидентът е станал вчера, когато при проверка в жилището на 30-годишната Анелия Димитрова се установява, че тя не живее на посочения адрес, а на друг - с бащата на децата си. Въпреки това обаче Анелия заявила, че е самотна майка на три деца, за които получавала помощи в размер на близо 90 лв.

Нахалството на жената стигнало до там, че след проверката на адреса, посочен от нея, Анелия отишла и в изнесения клон на социалната служба. Още в коридора видяла социалната работничка Стела А. и я нападнала. Започнала да я удря и скубе, като използвала и нецензурни думи и клетви по нейн адрес.

За да бъде още по-голям екшънът, Анелия взела със себе си и мъжа, с когото живее на семейни начала и е баща на децата й – Георги /38 г./ и свекър си Пламен /58 г./. Веднага на място е повикан екип на полицията, който оказал помощ на пострадалата служителка.

Тримата нападатели над социалната работничка са задържани, дежурен съдия им е постановил актове по Указа за борба с дребното хулиганство в размер на от по 100 лв. за всеки един.

„Много неприятен инцидент. Страшно трудно работят колегите в ромския квартал. Поради тази причина ги въртим и всяка година в началото поставяме нови. Напрежението е голямо", коментира и началникът на Общинската социална служба Бойко Шопов.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

сиси15:46 - 02.08.2013
за лъжата, че са самотни майки, а ги редят едно след друго( егати самотните майки, нали)те получават помощи! Чрез лъжа! Само, защото умишлено не се бракосъчетават и не вземат пак умишлено имената на бащата, защото знаят как да скубят държавата умишлено, не ги прави самотни майки тез родителки.
sgan13:54 - 02.08.2013
Какво нахалство - вместо затвор само глобичка. Ако ние ги понабием сигурно ще ни заколят
the green13:31 - 02.08.2013
Да им спрат парите и вече никога да не получават нищо. Къде са европейските институции по правата на човека да ни защитят нас българите.
the green13:29 - 02.08.2013
Гадни цигани, не стига, че не работят, пият, крадат, получават даром много помощи и се лекуват с нашите пари, а и ни бият. Докога?!

FACEBOOK