Роми подпалиха гуми на сметището в един от крайните квартали на Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Роми подпалиха огромен куп с гуми на постоянно разрастващото се сметище в един от крайните квартали на Кюстендил.

Инцидентът възникна малко след 15 часа днес, а на място пристигнаха екип на полицията и пожарникари. Почти всички живеещи в района кюстендилци излязоха пред домовете си и не спираха да питат дали гъстите облаци дим няма да навредят на здравето им.

„Това вече стана практика. Ромите не стига, че изхвърлят боклук, но и палят постоянно гуми. Не се издържа. Ние тук сме цял блок. Десетки семейства сме подложени на това нещо“, възмущаваше се жител на един от крайните квартали „Бузлуджа“ в областния град.

Гъстият дим и миризмата се носеха почти из целия град. Пожарникарите, пристигнали на мястото на палежа, обявиха, че това е поредно посещение на сметището, където пожарите са честа практика.

Репортер на ИНФОМРЕЖА видя на място отново купища с гуми, картони, парцали и какво ли още не. В непосредствена близост живее Анка с 5-те си деца в незаконна постройка. Тя е от ромски произход и въпреки това не подкрепя действията на съкварталците си. "Не може да се живее в тоя боклучарник. Дойдат, изчистят го и после нашите пак го пълнят“, коментира с възмущение Анка.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK