Роми от кв. „Кремиковци” окупираха Гоце Делчев в нощта срещу Коледа

снимка:infomreja.bg

Повече от 500 роми от гърменския квартал “Кремиковци“ се изсипаха в навечерието на Коледа в Гоце Делчев, за да просят. Разделени на групи, мургавите коледари зазвъняха и затропаха по вратите на неврокопчани с искания хората да им дават пари. Там където намираха отключени врати, ромите влизаха направо в жилищата, оплакаха се възмутени неврокопчани.

Ситуацията в коледната нощ притесни жителите на Гоце Делчев и много родители отказаха децата си да излязат да коледуват. Ромите вилняха из града до 22 часа, след което се изнесоха с десетки таксита. Полицията и кметът на община Гърмен Ахмед Башев още отсега да вземат мерки в новогодишната нощ ромите от квартал “Кремиковци“ в община Гърмен да не тропат по вратите и къщите и да не притесняват хората,  настояват неврокопчани.

Официална заповед на кмета Владимир Москов и Общинския съвет урежда проблемите с просията, която в общината до коледната нощ бе сведена до минимум. Послледният случай на просия бе преди месеци, когато в РУП-Гоце Делчев бе задържана многодетна майка от същия гърменски квартал, която довеждала децата си да просят в града. На задържаната ромка бе наложена глоба и протокол, според който й се забранява да посещава Гоце Делчев с цел просия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK