Роми от клана на Гольовците нападнаха полицаи в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Четирима мъже от кюстендилския квартал “Изток” влезли във физическа саморазправа със служители на РУП-Кюстендил, съобщават от полицейския пресцентър.

Снощи около 20 часа на улица "Софийско шосе" униформените служители дали сигнал на двама мъже с каруца, натоварена с метални предмети, да спрат за извършване на проверка.  

Вместо това, каруцарите направили опит да избягат по черен път в района. След кратка гонка те били настигнати от полицейския автопатрул. Към бегълците  се присъединили още двама души и започнало нападение над служителите на реда. Нападателите яростно нанасяли удари, ритници и сипели закани.

Полицаите са възпроизвели предупредителни изстрели,  ползвали са физическа сила и помощни средства при задържането на братята Юлиан Иванов на 33 години, Борис Иванов на 40 години, баща им и 21-годишния Денис Маринов.

Всички задържани са от клана на Гольовците и са известни на полицията с множество противозаконни деяния, единият от тях е участник и в групата, която нападна и уби пазач на череши преди години в с. Шишкивци, осъждани са.

С полицейска заповед в ареста за 24 часа ще останат двамата братя и приятелят им Денис. На двама служители  на реда е направено медицинско освидетелстване за нанесени телесни повреди.

Работата по случая продължава в РУП-Кюстендил, установява се обектът, от който е извършена кражбата на метали.

Предстои на арестуваните да им бъде гледана мярка за неотклонение „задържане под стража” пред Районен съд – Кюстендил. Те ще бъдат представлявани от служебни защитници, а делото ще бъде гледано в неделя.

 

КОМЕНТАРИ

abl21:50 - 31.01.2014
teq na sapun
jj12:41 - 31.01.2014
това нищо не е! тепърва ще има да се види!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK